Over Heleen

Het heeft mij jaren gekost voordat ik mijn Natuurlijke Kern opnieuw teruggevonden had. Al vroeg wist ik wat ik wilde worden. Ik had het allemaal uitgedacht en was continu op zoek naar iets te willen bereiken. Ik heb mij nooit gerealiseerd dat ik allang iets was.

Toen ik alles wat ik had uitgedacht eenmaal had – goede baan, status, relatie en materiële zaken – kwam ik erachter dat ik niet gelukkig was. Ik werkte hard en was vooral bezig met iets te zijn in een wereld die niet helemaal bij me paste. Vanuit een plek waarin ik mezelf helemaal vergat en stuk liep.
Pas toen mijn lijf ook daadwerkelijk STOP! zei, realiseerde ik mij dat ik zo niet langer door kon. Dit was de start van de zoektocht naar mezelf.  De route naar bewustzijn en zingeving volgde. Ik stapte uit de hectiek van een carrière en het continu moeten voldoen aan iets wat ik niet meer wilde. Een spannende stap en ook zo kloppend. Gaandeweg ontdekte ik de wijsheid van mijn lichaam, beweging, de rust, de stilte en mijn eigen innerlijke stem. Natuurlijk kwam ik hierin ook mezelf tegen. Verwachtingen die ik mezelf voorhield, de bijbehorende plaatjes, overtuigingen en blokkades.
Tijdens die bewustwording pakte ik mijn leiderschap. Vanuit een zachtere kant, liefde en zorg voor mezelf. Ik leerde grenzen stellen en mijn eigen verlangens na te gaan streven. Vanuit een zachte én krachtige manier. Iets wat ik totaal niet gewend was en ook niet meegekregen heb, toch sta ik waar ik nu sta. Met elke stap die ik maakte ontstond meer vrijheid en meer vertrouwen. Ik viel samen met mijn eigen ‘ZIJN’. Daarmee kwam ook de connectie met spiritualiteit, het vrouwelijke, mijn eigen sensualiteit en met de natuur.
In de natuur ontstond de connectie met de ultieme eenvoud. In de natuur is alles in balans, alles groeit zoals het groeit volgens een natuurlijke cyclus. Een bloem doet niet zijn best om te groeien, een bloem groeit gewoon. Net als een vogel zijn eigen lied zingt. Net zoals ik mijn en jij jouw eigen lied te zingen hebt.
In alles wat ik doe, zet ik in wat ik zelf ondervonden en ervaren heb. Mijn opleiding en ervaringen liggen in systemisch -, lichaams- en ademwerk, bewustzijnsontwikkeling, traumaverwerking, stembevrijding, klankgebruik, sjamanistische en native american rituelen, energetisch werk, beweging en dans….

Daar waar ik ontdekte dat wanneer mijn hoofd, hart, intuïtie en lijf samenkomen er een diepe verankering is van mijn oerkracht als vrouw. Dat is hetgeen wat ik inzet om jou te helpen om jou terug te brengen naar de eenvoud, jouw zachte kracht en jouw natuurlijke kern!