Over Heleen

Als vadersdochter kreeg ik in mijn gezin van herkomst vooral de mannelijke kant mee. Ik ken het principe van presteren, doorgaan op wilskracht, mezelf bewijzen en vooral niet over gevoelens praten, maar al te goed. 

 

Ik was steeds op zoek naar goedkeuring en nieuwe avonturen aangaan, om maar te voldoen aan het plaatje wat ik voor mezelf had bedacht. Ik realiseerde me niet dat ik allang iets was .

Toen ik alles wat ik had uitgedacht eenmaal had – een gezin, een carrière en allerlei materielë zaken – kwam ik erachter dat ik niet gelukkig was. Ik werkte hard, hield alles onder controle en was vooral bezig met iets te zijn in een wereld die niet meer bij me paste. Al wilde ik dat nog niet zien.

 

De plek  die ik ooit had ingenomen, paste me niet meer. Mijn gevoel en alles wat ik had meegemaakt lag diep verscholen in mij.  

 

Het vrouwelijke principe om goed voor mezelf te zorgen, trauma’s te verwerken, emoties te mogen laten stromen, stil te mogen staan, te reflecteren, te mogen ontvangen, luisteren naar mijn innerlijke stem, waren mij toen nog totaal onbekend.  

De prijs die ik betaalde was te hoog, ik werd op de handrem gezet.  Toen pas realiseerde ik me dat ik zo niet langer door kon. 

De zoektocht in bewustwording naar wie ik van nature ben, begon. Via lichaamswerk, geweldloze communicatie, familieopstellingen en IZR (meergenerationeel trauma verwerking) leerde ik mezelf kennen. Van het ene rolde ik als vanzelf in het volgende. In Native ceremonies en rituelen werd de verbinding met de natuur verder versterkt. Daarbij ging ik ook mijn lijn met het universum open.  

  

Gaandeweg ontdekte ik de wijsheid van mijn lichaam, mijn drijfveren, mijn innerlijke gewonde kind, mijn overtuigingen, mijn overlevingsdrang, mijn innerlijke vuur, de rust, de stilte, mijn eigen innerlijke stem en de universele wijsheid.

 

Mijn gevoel en heldervoelendheid zijn nu één van mijn grootste krachten, net als mijn innerlijke rust. Het vrouwelijke heeft zijn plek ingenomen naast het mannelijke.

 

Daarmee bied ik jou een stevige veilige bedding om jezelf terug te vinden, in alle delen van jezelf. Op jouw tempo, met alles wat je meegemaakt hebt.

 

Daar waar  hoofd, hart, intuïtie en lijf samenkomen is er een diepe verankering in te vinden als  oerkracht  van de mens.

 

Ga je mee op ontdekkingsreis naar jouw zachte krachtige oerbedding en jouw natuurlijke kern?