Heleen Reedijk

Mijn natuurlijke kern – Ik ben Heleen Reedijk, systemisch- en lijfgericht coach, begeleider van (familie)opstellingen en trainer. Mijn missie is om de wereld een stuk mooier, lichter en zachter te maken. Waar ik mijn hart volg, maak ik ruimte voor anderen om dit ook te doen. Zo creëer ik een plek waar anderen kunnen groeien. Door samen te werken aan en met het zelfhelende vermogen wat iedereen in zich heeft. Met een dosis rust, diepgang, kritische vragen, puurheid, soms rauw maar zeker ook met humor.

Mijn kracht is dat ik de balans weet te vinden tussen daadkracht en zachtheid, met aandacht voor de ruwe randjes, zodat alles er mag zijn. Ik geloof erin dat iedereen kan groeien door aandacht, rust, vertrouwen en de juiste aanpak. Met de oprechte overtuiging dat alle antwoorden al in je zitten, je kan er alleen zelf niet altijd bijkomen. Ik bied je de mogelijkheid om je hoofd, hart en lichaam weer met elkaar te verbinden. 

Na een jarenlange carrière in het bedrijfsleven, heb ik bewust gekozen voor een leven als ondernemer. Een keuze die voor mij staat voor het stoppen met een jachtig bestaan en te kiezen voor vrijheid en autonomie. Ik jaagde door, totdat mijn lichaam zei dat het genoeg was. Vanaf dat moment ben ik het pad van bewustwording ingeslagen. 

Mijn pad heeft mij laten zien dat er veel hardheid is in de wereld, mede omdat er te veel geleefd wordt vanuit gedachtes en het hoofd. Mijn visie is dat als je leeft vanuit je hart en je gevoel én je luistert naar je lichaam, er compassie en zachtheid ontstaat voor jezelf en de ander, waardoor je meer ruimte en vrijheid ervaart. En wat jezelf opruimt, geef je niet door aan je kinderen en de generaties na ons, daarmee kunnen zij een vrijer leven leiden. 

Mijn opleidingen heb ik gevolgd in: Familie- en organisatieopstellingen, systemisch- en lijfgericht werk en (team)coaching. Naast mijn opleidingen verdiep ik mij in oude wijsheden, zoals het sjamanisme, TAO en Indian natives. En niet te vergeten mijn eigen innerlijke  wijsheid. Voor innerlijke rust omring ik me graag met natuur. Natuur inspireert en heelt. Het geeft me letterlijk en figuurlijk lucht.

Naast begeleider, coach en trainer ben ik trotse moeder van een zoon, partner, dans en kook ik graag, en kan ik me verliezen in een goed boek.  Door te reizen doe ik inspiratie op uit andere culturen. Het feit dat ik dit kan combineren met mijn eigen bedrijf geeft me een gevoel van vrijheid, energie en geluk. En dit gun ik iedereen. Sterker nog, dit behoort toe aan iedereen. Het enige wat je hoeft te doen… is het op nummer 1 te zetten.